top of page

Αθανασία Γιαννουλοπούλου

Επαγγελματίας Προπονήτρια Τένις με άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Ά κατηγορίας και πτυχιούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τ.Ε.Φ.Α.Α

Βιογραφικό


Έχοντας μεγαλώσει μέσα στα γήπεδα τένις, η Αθανασία υπήρξε αγωνιστική αθλήτρια τένις σε όλες τις κατηγορίες των νεάνιδων (12,14,16,18).

 

1999 - Η μεγάλη της αγάπη για τον αθλητισμό όσο και για ολοκληρωμένες σπουδές την οδήγησαν στη διεθνή σχολή αντισφαίρισης Sergi Bruguera (3 φορές νικητής του Γαλλικού Πρωταθλήματος Roland Garros) στην Ισπανία, όπου ολοκλήρωσε τις σπουδές Λυκείου και απέκτησε το International Baccalaureate από το διεθνές Κολέγιο Σάντα Κλάρα (Santa Clara International College). 

 

2000 - 2002 - Πλήρης Αθλητική υποτροφία, Lee College, Houston, Texas. Μέλος της βασικής ομάδα αντισφαίρισης του Κολεγίου, που κατέκτησε την 1η θέση στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα Α' Κατηγορίας Αμερικής (NJCAA). Δίπλωμα Επιστημών (Associate of Science) στην Κινησιολογία/ Φυσική Αγωγή (Kinesiology/ Physical Education).

 

2002 - 2004 - Πτυχίο Επιστημών (Bachelor of Science) στην Κινησιολογία με ειδικότητα στο τένις, University of Chicago, Illinois (υποτροφία).

2005-2006 - Μεταπτυχιακό Δίπλωμα (Master of Science) στην Επιστήμη των Αθλημάτων-Προπονητικής (Sports Science-Sports Coaching), Πανεπιστήμιο Μπρουνέλ (Brunel University), Λονδίνο, Μ. Βρετανία. Διπλωματική έρευνα σε δυο δημοτικά σχολεία του Αγρινίου, με θέμα 'Αποτελέσματα της εντολής και των καθοδηγημένων μορφών διδασκαλίας - ανακάλυψη κινήτρου παιδιών κατά τη διάρκεια της στοιχειώδους φυσικής αγωγής'.

 

2006 - Πτυχιούχος Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών Τ.Ε.Φ.Α.Α. με βαθμό 9,4/10 αναγνωρισμένο από το ΔΙΚΑΤΣΑ

Αθλητική Καριέρα 

1994 -1995 Πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδος - κατηγορία κάτω των 12

1996 - 1997 Πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδος - κατηγορία κάτω των 14

1998 - 1999 Πρωταθλήτρια Δυτικής Ελλάδος - κατηγορία κάτω των 16

2001 Μέλος της βασικής ομάδας αντισφαίρισης Lee College Texas, 2η θέση στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα Αμερικής (Α' Εθνική Κατηγορία Κολεγίων/ NJCAA Division 1)

2002 Μέλος της βασικής ομάδας αντισφαίρισης Lee College Texas, 1η θέση στο Κολεγιακό Πρωτάθλημα Αμερικής (Α' Εθνική Κατηγορία Κολεγίων/ NJCAA Div. 1)

2003 Μέλος της βασικής ομάδας αντισφαίρισης University of Illinois Chicago, (Α' Εθνική Κατηγορία Πανεπιστημίων) - διακρίσεις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα

2004 Μέλος της βασικής ομάδας αντισφαίρισης Πανεπιστημίου Ιλλινόις Σικάγο, (Α' Εθνική Κατηγορία Πανεπιστημίων) - διακρίσεις στο Περιφερειακό Πρωτάθλημα

 

Εργασιακή Εμπειρία

2006 ως σήμερα: Προπονήτρια αντισφαίρισης στο Agrinio Tennis Club, Αγρίνιο.  Από το 2006 παρακολουθεί σεμινάρια αντισφαίρισης που διοργανώνονται από την Ομοσπονδία από καταξιωμένους επαγγελματίες της Αντισφαίρισης.

 

ΑΘΑΝΑΣΙΑ

Παναγιώτης Γιαννουλόπουλος

Επαγγελματίας Προπονητής Τένις Πτυχιούχος Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (Άδεια ασκήσεως επαγγέλματος Γ/29927: 21/11/1996).
 

Πτυχιούχος Αγγλικής Ομοσπονδίας Τένις

  • Club Coach Award (1999)

  • Elementary Coach Award (1996) 

  • Leader (1995)
     

Βιογραφικό

 

Μεγάλος λάτρης του τένις, ο Παναγιώτης Γιαννουλόπουλος ξεκίνησε τον αθλητισμό σε νεαρή ηλικία. Υπήρξε αγωνιστικό μέλος του Ομίλου Αντισφαίρισης Αγρινίου από το 1983 εώς το 1997, με μεγάλο αριθμό συμμετοχών στις εκδηλώσεις της Ομοσπονδίας (Πανελλήνια Πρωταθλήματα, Ενωσιακά κλπ) σε διάφορες πόλεις της Ελλάδος όπως Αθήνα, Ηράκλειο, Χανιά, Ρόδο, Αλεξανδρούπολη, Κομοτηνή, Ξάνθη, Σέρρες, Βέροια, Κέρκυρα, Κεφαλονιά, Γιάννενα, Άρτα και Πρέβεζα και διακρινόμενος τόσο για την αγωνιστική του διάθεση όσο και για την τεχνική του κατάρτηση.

Το 1985 ξεκίνησε τη δημιουργία του Agrinio Tennis Club με τη σύζυγό του Ιωάννα Γιαννουλοπούλου.

1995: απέκτησε το δίπλωμα προπονητικής Leader στην Αγγλία (Lawn Tennis Association).

 

1996: απέκτησε το δίπλωμα προπονητικής Elementary Coach Award στην Αγγλία (Lawn Tennis Association)Την ίδια χρονιά επέβλεψε την ανανέωση του Agrinio Tennis Club στη σημερινή του μορφή και απέκτησε άδεια άσκησης προπονητού από την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού στην Ελλάδα.

 

1997: επέβλεψε τους πρώτους διεθνείς αγώνες για νέους και νεάνιδες στην Ελλάδα, που εκτελέστηκαν με επιτυχία στο Agrinio Tennis Club, και συμμετείχε στο Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Προπονητών Αντισφαίρισης στην Μακάρσκα Κροατίας απο 4 έως 9 Οκτωβρίου 1997.  

 

Το 1999 επέστρεψε στην Αγγλία όπου και απέκτησε το  Club Coach Award από την Αγγλική Ομοσπονδία Τενις.

Ο Παναγιώτης Γιαννουλόπουλος είναι μέλος της Ένωσης Προπονητών της Βρετανικής Ομοσπονδίας (BTCA , British Tennis Coach Association)

Στην μακρά του καριέρα ως προπονητής, ο Παναγιώτης ανέδειξε πρωταθλητές Δ' Ένωσης (Σύλλογοι Ηπείρου, Ιονίων νήσων και Αιτ/νίας) σε διαφορετικές χρονικές περιόδους απο το 1985 τους: Τσάμπο Βαγγέλη, Αλεξόπουλο Χρήστο, Αθανασία Γιαννουλοπούλου, Κατερίνα Βλαχιώτη, Παππά Ρούλα, Στραβοδήμο Άρη, Παλιούρα Βασίλη, Κατσίμπα Αφροδίτη, Θανασούλα Ειρήνη, Κοραλία Παπανίκου.

Ο Παναγιώτης είναι παντρεμένος με την Ιωάννα Γιαννουλοπούλου και έχει τρία παιδιά, τον Δημήτρη, την Ευγενία και την Αθανασία.

Η προπονητική μας Ομάδα είναι μία από τις καλύτερες της Δυτικής έλλάδος και της Δ' ΄Ένωσης γιατί η πραγματική γνώση αποκτάται μέσα από τους αγώνες, στην πράξη, γιατί η γνώση βιώνεται στα γεγονότα. Και η μακροχρόνια σχέση με το άθλημα και η απόκτηση εμπειριών μέσα από αγώνες επιβεβαιώνεται από τον αριθμό μητρώου αθλητού με το έτος απόκτησης  που για τον Παναγιώτη Γιαννουλόπουλο είναι ΑΜ 1674 /1983 και για την Αθανασία Γιαννουλοπούλου ΑΜ 6524/1991.

 

Παναγιωτης
bottom of page